maanantai 29. syyskuuta 2014

Tilannekatsaus - tiimi kokoon ja kohti koodausta

Kehitystiimin projektistarttia juhlistettiin
keskiviikkona kotitekoisella omppupiirakalla.
Viime viikolla pidettiin ensimmäinen "soittoaika" Hannan (yritysneuvojamme) kanssa. Olemme sopineet, että soittelemme vähintään viikoittain n. tunnin puhelun. Tällä kertaa kävimme läpi Nikon tekemiä käyttöliittymärautalankoja ja sitä kautta järjestelmän tärkeimpiä entiteettejä ja niihin liittyviä näyttöjä. "Konferenssiohjelmistona" meillä puhelinneuvottelussa toimi toistaiseksi hyväksi todettu yhdistelmä: puhelin + https://www.join.me (ruudunjako).

Keskiviikkona oli merkkipäivä. Tällöin kokoonnuimme ensimmäistä kertaa sisäisesti koko kehitystiimin voimin ja virittäydyimme projektiin. Keskustelimme mm. yleisesti projektin lopputuotteesta, asiakkaasta, loppukäyttäjän työstä, sidosryhmistä, projektiorganisaatiosta, aikataulusta, budjetista sekä pelasimme pienen "nelikentän" eli listasimme kukin ajatuksia neljästä teemasta: onnistuneen projektin kulmakivet; projektin sudenkuopat; mikä minua motivoi ja sekalaisia toiveita, kysymyksiä, pelkoja, odotuksia. Koottuamme ajatuksemme yhteen, saimme johdettua seuraavat projektin hyvät "arvot":
Kehitystiimin "projektiarvojen" kartoitus
Toimiva tiimi!
Avoin kommunikaatio!
Fokus! (Älä nysvää!)
Ihana softa!
Loppupäivästä tuumimme järjestelmän arkkitehtuuria korkealla tasolla ja valitsimme teknologioita. Arkkitehtuurisuunnittelussa pyrimme hajauttamaan kokonaisjärjestelmän vastuualueita "separation of concerns" -periaatteella. Teknologiapuolella tulemme käyttämään AngularJS:ää käyttöliittymäpuolella ja mm. Phalcon Frameworkia ja MongoDB:tä palvelinpuolella. Myös muita pienempiä kirjastoja ja tarvittaessa frameworkeja käytetään. Versionhallinnassa käytetään GITiä ja koodikatselmointiin Phabricatoria.

Saimme apuja myös tiimin ulkopuoliselta
ohjemistotuotantogurultamme Matti Lehtiseltä, joka tässä
perehdyttää Phabricatorin ihmeelliseen maailmaan.
Torstaina oli tarkoitus pitää Toimittajan ja Tilaajan yhteinen projektin kick-off-tilaisuus, mutta sitä päätettiin siirtää eteenpäin.

Tänään maanantaina jatkoimme teknistä suunnittelua ja sovimme myös yhteisiä ohjelmistotuotantoprosessin pelisääntöjä. Priorisoimme omatoimisesti alustavasti backlogia ja estimoimme todennäköisesti ensimmäisten tarinoiden kokoja (huomenna backlogia käydään läpi product ownerin kanssa).

Koko kehitystiimi on nyt saatu samaan työtilaan (Antti R. muutti tänään loosiin) ja projektin lopputuotteen kehityspalvelin ja versionhallinnan repository saatiin tänään pystyyn. Tällä viikolla vielä suunnitellaan 1. sprintin sisältöä ja testataan ohjelmistotuotantoketjun toimivuus.
Kohta koodataan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on Nestor-projekti

Projektissa kehitetään nykyaikainen websovellus Suomen Uusyritys-keskuksille. Sovelluksen avulla uusyrityskeskusten yritysneuvojat hoitavat päivittäisiä työtehtäviään uusien yrityshankkeiden parissa.

Blogista

Blogin tarkoituksena on pitää projektin sidosryhmät ajantasalla projektin etenemisestä ja toteuttaa projektin tilanneraportointia uudella tavalla. Blogi tarjoaa samalla myös julkisen kurkistusluukun mielenkiintoiseen ohjelmistoprojektiin! Blogia ylläpitää sovelluksen toimittajan kehitystiimi.

Reponsive

Reponsive
Designed ByBlogger Templates