perjantai 19. syyskuuta 2014

Katsaus menneeseen viikkoon (38)

Selkeä suunnitelma. Tässä hahmoteltu mm.
asiasanojen tietorakennetta ja asioiden
näkyvyyttä käyttöliittymässä :)
Maanantaina yhteistyöpalaveri projektiorganisaation ydintiimin kesken. Kertasimme projektin taustoja ja tavoitteita ja selkeytimme rooleja. Tilaajan puolelle nimettiin product owner (tuotteen "omistaja"), joka vastaa priorisoinneista ja aikatauluun, kustannuksiin ja sopimuksiin vaikuttavista muutoksista. Product ownerin "jatkeena" projektissa toimii yritysneuvoja Hanna Ojanperä, joka näyttäytyy kehitystiimin läheisenä tukena ja tarjoaa mm. aitoa loppukäyttäjänäkökulmaa tietojärjestelmän kehitykseen.

Tiistaina paneuduimme projektin työlistaan tarkemmin product ownerin ja Hannan kanssa. Keskustelimme etenkin järjestelmän tärkeimpien entiteettien (yritysneuvoja, asiakas, yrityshanke, perustettu hanke) välisistä suhteista ja käyttöliittymällisistä toiminnoista.

Keskiviikkona suunniteltiin projektin yhteisen kick-off-tilaisuuden ohjelma ja laitettiin kutsut menemään. Lisäksi lähdettiin alustavasti kartoittamaan ja vertailemaan eri työkaluja/ohjelmistoja, kirjastoja ja frameworkeja, jotka parhaiten palvelisivat projektin tehokasta teknistä toteutusta ja järjestelmän nykyaikaista arkkitehtuuria.

Torstaina pureuduttiin mm. mahdolliseen järjestelmäintegraatioon ja sen teknisiin määrityksiin.

Projektin vauhti kiihtyy pikkuhiljaa ja ensi viikolla aletaan kehitystiimin kesken tiiviimmin suunnitella ja sopia mm. teknistä toteutusta, valintoja, yhteisiä käytäntöjä, arkkitehtuuria ja käyttöliittymää. Ohjelmassa on myös projektin virallinen kick-off-tilaisuus, josta lisää myöhemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on Nestor-projekti

Projektissa kehitetään nykyaikainen websovellus Suomen Uusyritys-keskuksille. Sovelluksen avulla uusyrityskeskusten yritysneuvojat hoitavat päivittäisiä työtehtäviään uusien yrityshankkeiden parissa.

Blogista

Blogin tarkoituksena on pitää projektin sidosryhmät ajantasalla projektin etenemisestä ja toteuttaa projektin tilanneraportointia uudella tavalla. Blogi tarjoaa samalla myös julkisen kurkistusluukun mielenkiintoiseen ohjelmistoprojektiin! Blogia ylläpitää sovelluksen toimittajan kehitystiimi.

Reponsive

Reponsive
Designed ByBlogger Templates