keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ensimmäisen toteutussprintin yhteenveto

Projekti on alkanut vyöryä vauhdilla eteenpäin. Sen huomaa mm. siitä, että aikaa blogikirjoittelulle ei tunnu löytyvän :)

Ensimmäinen toteutusiteraatio (sprint) käynnistettiin maanantaina 6.10. ja päätettiin Nestor-projektin Projektipäivä-tilaisuudessa tiistaina 21.10. Noin parin viikon ensimmäinen rypistys on siis takana. Tänään keskiviikkona jatkettiin seuraavalla sprintillä.

Ensimmäisen sprintin aikana teimme paljon teknologista ja sovellusarkkitehtuurista pohjatyötä, mm. helposti laajennettavan rajapinnan, jota omakin käyttöliittymämme käyttää sekä selkeän rakenteen sovelluksen tiedostoille, kirjastoille ja itse ohjelmakoodeille. Tällä tavoin luotiin pohjaa itse järjestelmän ominaisuuksien rivakalle kehittämiselle. Sprintin aikana tehtiin myös näkyvää ja toimivaa jälkeä. Sovelluksesta löytyy graafinen käyttöliittymä ja toiminnot asiakkaiden ja hankkeiden luontiin, muokkaukseen, listaukseen ja hakuun. Hankkeille voidaan lisätä myös eri tyyppisiä tapahtumia, esim. kirjata asiakaskäyntejä. Ominaisuuksia ei vielä ole valtavasti, mutta periaatteessa asiakkaiden ja hankkeiden tietoja voisi alkaa jo kirjata järjestelmään; pyrimme siihen, että mahdollisimman varhaisessa vaiheessa olisivat toteutettuina kriittisimmät ominaisuudet, jotka liittyvät yritysneuvojan päivittäiseen työhön.

Seuraavan sprintin aikana tulemme toteuttamaan mm. tiedostojen liittämisen hankkeisiin ja tapahtumiin, erilaiset luokittelut asiakkaille ja hankkeille sekä asiantuntijalähetteet.
Tiimin perinteinen "motivaatiosuklaa".
Joskus käyttöliittymä saattaa kehityksen tuoksinnassa hieman räjähtää...
Varhaisen vaiheen käyttöliittymää hieman ryhdikkäämmässä muodossa.
Task board. Oikeassa yläkulmassa tehtyjä taskeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on Nestor-projekti

Projektissa kehitetään nykyaikainen websovellus Suomen Uusyritys-keskuksille. Sovelluksen avulla uusyrityskeskusten yritysneuvojat hoitavat päivittäisiä työtehtäviään uusien yrityshankkeiden parissa.

Blogista

Blogin tarkoituksena on pitää projektin sidosryhmät ajantasalla projektin etenemisestä ja toteuttaa projektin tilanneraportointia uudella tavalla. Blogi tarjoaa samalla myös julkisen kurkistusluukun mielenkiintoiseen ohjelmistoprojektiin! Blogia ylläpitää sovelluksen toimittajan kehitystiimi.

Reponsive

Reponsive
Designed ByBlogger Templates